Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ in Theater de Krakeling

De OmZieners Flyer Krakeling voorkant

Er komt een bijzondere theatervoorstelling naar Amsterdam: De OmZieners.

 

De voorstelling wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik.

De OmZieners wordt door heel het land gespeeld en krijgt lovende recensies; “De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven”.

De OmZieners wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede. De reden dat mensen in armoede theater maken, is dat er veel over hen gezegd en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. Bijvoorbeeld dat armoede je eigen schuld is. Of dat je hoort bij de ‘zwakkeren’. Maar ben je zwak als je in armoede leeft? Of moet je juist heel stevig in je schoenen staan?

De OmZieners is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar. Op eigenlijk elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc.

Met De OmZieners brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven van de mensen invoelbaar en brengen een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Dat gesprek willen graag voeren. Niet omdat wij pasklare antwoorden hebben. Maar omdat wij vragen willen delen.

Waar:                

Theater de Krakeling

Adres:         

Nieuwe Passeerdersstraat 1, 1016 XP Amsterdam

Wanneer:
         

Vrijdag 17 mei
Zaterdag 18 mei

Tijdstip:            19.30 uur ontvangst publiek. 20.00 uur aanvang voorstelling.
Kosten:              Gratis. Vrije gift na afloop
Reserveren:       U kunt zich aanmelden via . Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan raden wij u aan om aan te melden.

De OmZieners is ook te zien op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei in de Nieuwe Augustinus in Amsterdam Noord.