Zaterdag 1 juli: Indische Buurt Festival

Op zaterdag 1 juli staan de Javastraat en het Javaplein weer in het teken van de leukste blockparty van het jaar: het Indische Buurt Festival! Met dit kleinschalige buurtfestival wordt al 9 jaar de diversiteit van de Indische Buurt gevierd. Het is een feest voor jong en oud, met lekkere muziek, heerlijke hapjes en allerlei activiteiten. Het festival is gratis en iedereen is welkom tussen 14.00 en 19.00 uur!

IBF2017

Rondom het Badhuis kun je op zoek naar dat éne leuke vintage stoeltje, een tweedehands jurkje of mooie snuisterijen voor in huis op de Vintage Markt, die georganiseerd wordt door Jansen Vintage. 

In de Javastraat (vanaf de Molukkenstraat tot en met het gebouw van Eltheto) vind je de buurtmarkt, waar je van alles kunt leren over organisaties in de buurt. Wist je bijvoorbeeld dat er een groep jonge statushouders in de buurt is komen wonen? Zij willen op het festival graag nieuwe buurtgenoten leren kennen en nodigen je uit voor een hapje, een praatje en een potje sjoelen. Ook kun je kennismaken met het Blauwe Huis, een activiteitencentrum voor statushouders uit de wijk. Verder vind je op de markt informatie over duurzame en groene initiatieven, creatievelingen die de buurt mooier maken en vrijwilligerswerk in de buurt. 

Op het Javaplein rondom de fonteinen zijn allerlei dingen te doen: medailles knutselen bij het Buurtatelier, levend schaken bij de Schaakschool Indische Buurt, houten fantasiebeestjes timmeren bij de BatjanBuren, letterzetten bij het Grafisch Werkcentrum, circusworkshop van Circus Boost, mozaïeken bij Tante Gerritje en proefkamperen bij de Buurtcamping. 
Er zijn twee podia op het festival. Op het grote podium zijn er optredens van onder andere de ACCU Fanfare, Ville Hiltula Tango Duo, Black Jack Davey en Subterranean Street Society. Aan het eind van de middag kunnen de voeten van de vloer bij de West-Afrikaanse klanken van Ussu N'djai & the New Balansa en bij de cumbia van La Banda Fantastica! Op het kleine podium, dat samen met Studio K en Jaffa Jaffa wordt geprogrammeerd, worden er verhalen verteld door de Fifth Friday Sisterhood en gedanst door de 60+-ers van Dance Connects. Ook zie je hier de kinderen en jongeren van de BatjanBuren buurtmuziekschool optreden, én kun je zelf de longen uit je lijf zingen bij de Jaffa Jaffa Buurtkaraoke! 

Naast alle lekkere muziek en fijne activiteiten, is er natuurlijk ook heerlijk eten te vinden op het festival. Ondanks dat het festival dit jaar NIET samen met Food Night wordt georganiseerd (dit culinaire festival vindt alsvanouds plaats op de eerste zaterdag van september), vind je hapjes uit allerlei windstreken: Syrische mezza van Zina's Kitchen, Surinaamse BBQ, drankjes en ijsjes van Red Nek's Kitchen, lekkernijen van buurtorganisatie Life&Style, gezonde happen van de Gezonde Tour Ambassadeurs Indische Buurt, en warme en koude soep uit de soepbus van Oma Soep. Ook zijn er hapjes uit de keuken van het Blauwe Huis en Casa Minahassa, twee vluchtelingenorganisaties uit de buurt, en is er biologisch schepijs uit de bakfiets op zonne-energie van Neemereen. Bij de buitenbar van de Jonge Admiraal proef je heerlijke biertjes! 

De Indische Buurt is van iedereen! Kom je ook?