Start Arabische kerk in Amsterdam

DSC07520Donderdag 19 oktober was de officiële start van de Arabische kerk, als onderdeel van de PKN. In een ceremonie werd de overeenkomst tussen de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) en de Presbyterian Church of Egypt (PCE) getekend. Daarna vond een viering plaats onder leiding van ds. Emad Thabet.DSC07533

Tijdens de ceremonie beantwoordde ds. Thabet de vragen over zijn geloof en de geheimhouding in het Nederlands en Arabisch. Vertegenwoordigers van de betrokken organisaties zegenden hem; onder hen ds. Julia van Rijn namens de Protestantse Kerk Amsterdam en Karel Lichtendonk namens de Elthetokerk. 

Vanuit Egypte waren twee ambtsdragers van de Synode van de Nijl van de PCE gekomen. Zij hielden toespraken, ondertekenden de overeenkomst als getuigen, en overhandigden prachtige gedenkborden (zie foto, op het bord staat: ‘Van de Synode van de Nijl aan de Elthetokerk. Met dank en waardering, oktober 2017’). 

DSC07555's Middags hadden de Egyptische gasten al een bezoek gebracht aan de Westerkerk en de leefgemeenschap Oudezijds 100, om zo de PKA, waarvan de Arabische kerk nu deel uitmaakt, beter te leren kennen.

De eerste kerkdienst onder leiding van ds. Thabet was heel mooi en afwisselend, met prachtige Arabische liederen. Na afloop was er natuurlijk eten, klaargemaakt door de Egyptische gemeenschap. Het gebak was internationaal: worteltaart en chocola. Al met al een zeer feestelijke gelegenheid, mede dankzij de inzet van onze beheerder Geert Jan Nordeman, en Mission House-vrijwilliger Balint.

DSC07566DSC07562DSC07568

(foto's: Liesbeth van Riessen)