Nieuws

 

Hier vind je een overzicht van de laatste blogs en nieuwsberichten.

Keti Koti tafel Muiderkerk

Op zaterdag 1 juli vieren we Keti Koti, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de slavernij in Nederland werd afgeschaft. Keti Koti betekent letterlijk ‘het verbreken van de ketenen’. Dat zijn de ketenen waarmee de slaven vastgebonden waren.

Lees meer »

Blog van Martijn: Vertroostingen

Zo luidt de titel van het laatste boek van de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter. Een mooi boekje van de arts die zichzelf ‘verdrietdokter’ noemt en bekend is geworden met zijn boeken ‘Borderline Times’ en ‘De kunst van het ongelukkig zijn’, pleidooien voor een beetje meer gewonigheid te midden van alle streven naar geluk en perfectie.

Lees meer »

Kerkbalans 2023

Op zondag 22 januari geven we in de kerken in Amsterdam het startsein voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is de grootste fondsenwervende actie van het land; door het hele land vragen kerken om een financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2023 weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst.

Lees meer »

Een 'verwarmende' boodschap

Het zal niemand ontgaan zijn: de gasprijzen lopen flink op, zowel thuis als in ons kerkgebouw. De energiekosten voor onze kerk zullen hierdoor een stuk hoger uitvallen dan begroot, ondanks het door de overheid opgelegde prijsplafond. Om ervoor te zorgen dat we de energiekosten zo laag mogelijk houden, hebben de kerkrentmeesters een nieuw stookplan gemaakt voor komende winter. Hiermee willen we het gasverbruik in de kerk met 25% verminderen. Dit doen we onder andere door:

Lees meer »

Kerst-inn op 26 december

Eindelijk kan het weer! Een ouderwetse en gezellige Kerst-inn op tweede kerstdag. Voor degenen die dit niet weten; al jaar en dag wordt er op de tweede kerstdag een heerlijke maaltijd geserveerd voor buurtbewoners en stadsgenoten. Tussen de gangen door zingen we kerstliedjes, luisteren we naar een kerstverhaal en doen we een quiz of een ander leuk spelletje. Iedereen is voor dit samenzijn uitgenodigd!

Lees meer »

Blog van Martijn: Het is wat het is...

Je zou bovenstaande woorden kunnen lezen als berusting. ‘Het is niet anders…het is wat het is’. Alsof je je vol berusting neerlegt bij alle crisissen vandaag. En voor je het weet kom je dan in de buurt van cynisme. ‘Het wordt toch niks…’ Ik merk bij mezelf de zuigkracht zo’n soort cynisme.

Lees meer »