Nieuws

 

Hier vind je een overzicht van de laatste blogs en nieuwsberichten.

Kerkbalans 2024

Eind januari is in de kerken in Amsterdam het startsein gegeven voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is de grootste fondsenwervende actie van het land; door het hele land vragen kerken om een financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2024 weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst.

Lees meer »

Vacature tienerwerker in de Elthetokerk

Wil je impact maken op de levens van tieners in Amsterdam? En wil je een (bij)baan waar je jezelf kunt ontwikkelen en een bijdrage levert aan de kerk? Dan is ons traineeship wat voor jou! (10 uur per week) 

Lees meer »

Blog van Martijn: 'Zie mij', maar wie kijkt er nog?

‘Soms denk ik dat we in een tijd leven waarin we best wel veel bezig zijn om gezien te worden. Maar ja, wie kijkt er dan nog...? Dus laten we moedig zijn. Laten we om ons heen kijken… Naar de vreemde, naar je familie, naar je geliefde. Stel je moeder eens een vraag waar ze nooit op zal antwoorden. Vraag dan nog even door…’

Lees meer »

Buurthulp Oost bestaat 10 jaar!

Op 17 oktober organiseert Buurthulp Oost, samen met Samen Vooruit, een symposium 'Vertrouwen bouwen'. We kijken deze middag naar het ontstaan van de opleiding tot vertrouwenspersoon. Het symposium biedt de mogelijkheid om kennis te maken met mensen die hetzelfde doel hebben: eenzaamheid en armoede het hoofd bieden en werken aan meer vertrouwen tussen buurtbewoners. We delen kennis en ervaringen van de afgelopen 10 jaar. Zo leren we van elkaar en werpen we een blik op de toekomst. Na afloop heffen we het glas!

Lees meer »

Keti Koti tafel Muiderkerk

Op zaterdag 1 juli vieren we Keti Koti, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de slavernij in Nederland werd afgeschaft. Keti Koti betekent letterlijk ‘het verbreken van de ketenen’. Dat zijn de ketenen waarmee de slaven vastgebonden waren.

Lees meer »

Blog van Martijn: Vertroostingen

Zo luidt de titel van het laatste boek van de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter. Een mooi boekje van de arts die zichzelf ‘verdrietdokter’ noemt en bekend is geworden met zijn boeken ‘Borderline Times’ en ‘De kunst van het ongelukkig zijn’, pleidooien voor een beetje meer gewonigheid te midden van alle streven naar geluk en perfectie.

Lees meer »