Nieuws

 

Hier vind je een overzicht van de laatste blogs en nieuwsberichten.

Blog van Martijn: Het is wat het is...

Je zou bovenstaande woorden kunnen lezen als berusting. ‘Het is niet anders…het is wat het is’. Alsof je je vol berusting neerlegt bij alle crisissen vandaag. En voor je het weet kom je dan in de buurt van cynisme. ‘Het wordt toch niks…’ Ik merk bij mezelf de zuigkracht zo’n soort cynisme.

Lees meer »

In actie voor Qatar

De tienergroep van de Elthetokerk doet mee aan de jaarlijkse Sirkelslag. Dit jaar halen ze geld op voor arbeiders in de Golfstaten, waaronder Qatar - waar dit jaar de WK voetbal worden georganiseerd. De omstandigheden waarin gastarbeiders in Qatar en andere Golfstaten wonen en werken heeft daardoor de afgelopen tijd veel aandacht gekregen.

Lees meer »

Luistergroepen in de Eltheto

Het afgelopen jaar is een groepje binnen de Elthetokerk bezig geweest met het voorbereiden van een luistergroep in de Elthetokerk. Met dit initiatief hopen we meer verbinding te krijgen tussen de verschillende 'bubbels' die we in onze buurt hebben. Twee keer in de maand zal er een luisterronde zijn in de Eltheto.

Lees meer »

Blog van Martijn: Duiventil

Op zaterdag 25 juni vierden we met een prachtig feest dat de Leefgemeenschap al meer dan 10 jaar bestaat. Even lang geleden werd het hele gebouw opgeknapt en vernieuwd, ook de kerkruimte. Een feestje waard. Want we zijn heel dankbaar en blij met deze bijzondere plek, al haar bijzondere mensen en al die verschillende activiteiten (Kerkdiensten, Replay, Buurthulp Oost, koffie-inloop, Buurtbuik, rommelmarkt, inspiratieavonden, enzovoort)

Lees meer »

Zomerprogramma Eltheto

In de zomer zal er niet elke zondag een kerkdienst zijn in de Elthetokerk. In plaats daarvan zal er steeds afwisselend een gemeenschappelijke viering zijn in de Muiderkerk, de Binnenwaai, óf de Elthetokerk. Hieronder het overzicht voor de komende weken:

Lees meer »

25 juni - 10 jaar leefgemeenschap!

Op zaterdag 25 juni viert de leefgemeenschap haar 10-jarig bestaan. Dat doen we met een viering en een open dag, en vooral heel veel gezelligheid. We hopen jullie ergens gedurende de dag te zien! Wees welkom!

Lees meer »

9 juni Buurtlezing DEADTALK

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: we gaan er een keer aan. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn! We kunnen volgens veel filosofen de zekerheid van de dood ook gebruiken om ons leven vandaag zo intens en mooi mogelijk te leven. Tijdens deze buurtlezing word je op een ontspannen manier uitgedaagd om stil te staan bij sterfelijkheid. De dood als sfeerverhogend onderwerp.Filosoof Lammert Kamphuis geeft een lezing over het thema 'You only live once', en death changing doula Susanne Duijvestein reflecteert over haar ervaring als zelfstanding begrafenisondernemer.Tijd en plaats: 20:30 - 21:30 uur, Elthetokerk, Javastraat 118. De toegang is gratis. Deze lezing is een idee van vertrouwenspersonen Coenraad Koper en Hilde Oversteeg.

Lees meer »