DIACONIE / PASTORAAT

Martijn van Laar

Dominee

 

Martijn is sinds oktober 2018 de predikant van de Elthetokerk. Hij was hiervoor predikant in Rotterdam Delfshaven.

Na zijn theologiestudie was hij 14 jaar verbonden aan de Oude of Pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven, Rotterdam West. Een stadswijk die wel wat lijkt op Amsterdam Oost: veelkleurig, multiculti en multireligieus.

De geuren en kleuren van de Javastraat hadden dus voor Martijn gelijk iets heel vertrouwds: een veelkleurige en dynamische plek, waar de kerk, een bonte club mensen die het de eeuwen door met vallen en opstaan blijft wagen met het evangelie van Jezus, prima tussen past! 

Gianni da Costa

Diaconaal opbouwerker 

 

Gianni is in het DIaconaal Centrum Oost werkzaam als diaconaal opbouwwerker vanuit de Protestantse Diaconie Amsterdam voor de drie PKN-kerken in Oost.

Belangrijk uitgangspunt is het versterken van de diaconale aanwezigheid in de buurt, vanuit de Javastraat (Elthetokerk). Dit doen we door het verder ontplooien van activiteiten en door samenwerking aan te gaan met andere organisaties. Gianni is doordeweeks aanwezig in de Elthetokerk op woensdag tot en met vrijdag.

Zijn rol in de Muiderkerk en de Binnenwaai is er een van advies en ondersteuning, en van verbinding met de andere kernen. Als kerken in Oost kunnen we elkaar aanvullen en versterken.

Ben van Veen

Uitgezonden predikant

 

Ben werkt als dominee in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein.

Het is goed om te weten dat er veel geloof is in de bajes. Achter een delict zit ook een mens met een verhaal. In de meeste gevallen zit men niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk vast, in verslavingen, in een bepaald milieu, in een bepaalde manier van denken, in pijn, in een neerwaartse spiraal. Hoe kan dan de kracht van vergeving of opstandingskracht ruimte krijgen? 

Bekijk hier een interview met ds Ben van Veen!