De Eltheto kleurt groen!

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 22:25

De klimaatcrisis is dagelijks in het nieuws. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten we zo snel mogelijk tot een enorme CO2-reductie komen. Gelukkig staat de Javastraat op zondag niet vol met ronkende auto's van kerkbezoekers. En we zijn al aan de slag geweest om een enorm mooie tuin aan te leggen! Tegelijkertijd kunnen we als kleine gemeenschap hierop voortbouwen en een mooie bijdrage leveren aan dit doel, binnen het kerkgebouw, het gebruik ervan, maar ook als gemeenteleden en in de buurt.
Binnen de Elthetokerk zou ik graag een groep enthousiastelingen bij elkaar willen zoeken die aan de slag gaan met het thema klimaat en duurzaamheid. Dit betekent dat we ons inzetten om bijvoorbeeld het gebouw te verduurzamen, of om samen te focussen op duurzame beleggingen, bezinning en de bewustwording van gemeenteleden in hoe je bewust en duurzaam kunt leven.
Er is genoeg te doen, wat ook betekent dat er veel ruimte zal zijn voor eigen initiatief en we samen de plannen gaan maken. Lijkt het je leuk om mee te doen, stuur dan een mailtje naar Wilco van Bokhorst (wilcovanbokhorst@gmail.com), ook als je nog vragen hebt!