Vacature tienerwerker in de Elthetokerk

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 21:35

Wil je impact maken op de levens van tieners in Amsterdam? En wil je een (bij)baan waar je jezelf kunt ontwikkelen en een bijdrage levert aan de kerk? Dan is ons traineeship wat voor jou! (10 uur per week) 

Wat ga je doen? 

Tijdens dit traineeship zet je je in voor het tienerwerk van de Elthetokerk in Amsterdam-Oost. De Elthetokerk is een open, veelzijdige en betrokken geloofsgemeenschap, midden in de Indische Buurt van Amsterdam-Oost. Het is een kleine, maar actieve en kinderrijke gemeente waar ras-Amsterdammers, studenten, jonge gezinnen en ouderen elkaar ontmoeten. Een kerk, ook op zondag.  

De Elthetokerk wil voor kinderen en jongeren een gastvrije plaats zijn waar zij zich gezien en geliefd weten door God en de gemeente. Een plek waar zij samen met anderen mogen oefenen en groeien in geloven: samen leven, samen ontdekken en samen vieren in het dagelijks leven. 

Voor onze groeiende groep tieners (10-13 jaar en 13-15 jaar) zoeken we een tienerwerker met een open houding en hart voor jonge mensen, die ons helpt om – geïnspireerd door Gods liefde in Jezus – het tienerwerk verder vorm te geven: de tienerkerk op zondag, de tieneravond, stedelijke activiteiten, de verbinding met de buurt. Daarbij krijg je de ruimte om te experimenteren met nieuwe vormen.

Naast het werk in de Elthetokerk neem je deel aan het ontwikkelingstraject van de Protestantse Kerk Amsterdam. Elk maand word je tijdens een gezamenlijke training toegerust in je werk en kun je sparren met trainees uit andere kerken. Daarnaast neem je deel aan een coaching en intervisie waar je aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier blijf je continue groeien in je werk voor de kerk.

 

Jouw profiel

  • Je hebt affiniteit met tieners en kent hun belevingswereld 
  • Je wilt meer leren over jezelf en het (jeugd)werk in de kerk 
  • Je bent 10 uur per week beschikbaar 
  • Je bent flexibel in je tijd 
  • Je bent zelfstandig en durft initiatief te nemen 

De werkervaring mag je bij ons opdoen!
 

Wat bieden wij jou? 

We bieden je een heel leuke en leerzame (bij)baan die, dankzij de flexibel in te delen uren, goed te combineren is met een studie. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om lerenderwijs werkervaring op te doen, ontvang je praktische trainingen, een coaching traject en kun je een positieve impact maken op levens van tieners in Amsterdam. Je ontvangt maandelijks een kleine 500 euro bruto, vakantiegeld in mei en een eindejaarsuitkering in december. Het traineeship duurt drie jaar, maar je krijgt een jaarlijkse aanstelling met zicht op verlenging. Als kers op de taart krijg je negen gezellige en enthousiaste collega’s uit de diverse wijkkerken van de Protestantse Kerk Amsterdam. In de maanden juli en augustus ligt het tienerwerk vrijwel stil en ben je vrij. Je krijgt deze maanden wel doorbetaald.

 

Enthousiast geworden? 

Stuur dan je sollicitatiebrief of -video met CV op naar koos.vanbeelen@protestantsamsterdam.nl.   

Reageren kan t/m 1 februari. De startdatum bepalen we samen, maar onze voorkeur gaat uit naar 1 maart.  

Voor vragen kan je terecht bij Koos van Beelen (leidinggevende traineeship) via koos.vanbeelen@protestantsamsterdam.nl of 06 1307 9876, of via Martijn van Laar (predikant Elthetokerk) via wmvanlaar@gmail.com of 06 1219 2686.

 

https://www.protestantsamsterdam.nl/vacature-tienerwerker-eltheto/

Reactie plaatsen

Reacties

suleyman karakus
5 maanden geleden

ik wil wel werken ben geïnteresseerd