Kerkbalans 2024

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 23:37

Eind januari is in de kerken in Amsterdam het startsein gegeven voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is de grootste fondsenwervende actie van het land; door het hele land vragen kerken om een financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2024 weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst.

 

Elkaar ontmoeten in de Elthetokerk

De Elthetokerk is een plek waar we samen op zoek mogen gaan naar wat God in ons leven betekent. Samen met onze predikant Martijn van Laar scheppen we ruimte voor het verhaal van God met mensen. En niet alleen in de kerk, maar ook daarbuiten vinden we mogelijkheden om als gemeente bij en met elkaar betrokken te blijven.

Ook dit jaar willen we ruimte bieden voor activiteiten die mensen inspireren en onze gemeenschap versterken. Zo willen we een gastvrije plek zijn van ontmoeting voor mensen van alle leeftijden en sociale en culturele achtergronden, met als uitgangspunt het evangelie van Jezus Christus. Niet alleen tijdens de zondagse kerkdienst, maar ook tijdens de doordeweekse activiteiten, zoals de koffieochtenden, het dagelijks avondgebed, luistergroepen, buurtlezingen, bijbelstudies, de rommelmarkt en Re-play. De Elthetokerk is écht een ontmoetingspunt, de hele week door. En wat betekent de kerk voor jou?

 

Samen kerk zijn én blijven

Om zo’n kerk te zijn én te blijven, hebben we jouw financiële bijdrage hard nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden en vrienden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we onze leden ieder jaar om een bijdrage vragen.

Misschien geef je al een vast bedrag per jaar. Daar zijn we ontzettend blij mee. Misschien geef je geen vaste bijdrage omdat je die mogelijkheid niet hebt. Dan begrijpen wij dat. De inflatie en hoge energieprijzen zetten veel mensen persoonlijk voor financiële uitdagingen. Dat vraagt om keuzes maken. Als je de keuzemogelijkheid hebt, willen we je vragen om te overwegen een (hogere) bijdrage te geven voor onze kerk, nu ook de kosten voor onze kerk steeds hoger worden en ons dat voor serieuze financiële uitdagingen zet. Wij zijn dan ook zeer geholpen met jouw bijdrage, welke volledig bestemd is voor de Elthetokerk.

 

Doe daarom mee aan de Actie Kerkbalans! Je kunt jouw bijdrage overmaken op rekening NL90 RABO 03 73 74 14 72 t.n.v. Protestantse Gemeente Amsterdam, onder vermelding van ‘Actie Kerkbalans 2024 Elthetokerk’.

Of ga naar www.protestantsamsterdam.nl/doneren of www.protestantsamsterdam.nl/mijnpka. Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je via de website eenvoudig een nieuw wachtwoord opvragen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het bijdragen aan Actie Kerkbalans, schroom dan niet om een mailtje te sturen naar kerkrentmeester@elthetokerkamsterdam.nl of een van de kernraadsleden aan te spreken in de kerk.

Alvast veel dank voor jouw bijdrage! Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Geef voor je kerk, geef voor de Eltheto!