Keti Koti tafel Muiderkerk

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 21:29

Op zaterdag 1 juli vieren we Keti Koti, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de slavernij in Nederland werd afgeschaft. Keti Koti betekent letterlijk ‘het verbreken van de ketenen’. Dat zijn de ketenen waarmee de slaven vastgebonden waren.

Ter gelegenheid van Keti Koti hebben we in de Muiderkerk de traditie opgebouwd met de Keti Koti tafel. Tijdens het ontbijt gaan witte mensen en mensen van kleur met elkaar in gesprek over de doorwerking van het slavernijverleden hier en nu. We doen dat in de vorm van een gezamenlijk ontbijt waar ruim 100 mensen aan meedoen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Het is op zaterdag 1 juli en begint om 9:30 uur. Inloop vanaf 9:00 uur.

Deelname is gratis. Het is wel noodzakelijk om je op te geven. Ga naar de website www.ketikotitafel.nl. Daar vind je nog veel meer informatie.
Het is mogelijk dat er geen plaats meer is. Dan kun je je nog altijd opgeven als vrijwilliger om te helpen bij het ontbijt en je kunt dan toch meedoen. Wij zijn blij met alle tafeldekkers, afwassers, opruimers en bedieners.

Meer informatie over Keti Koti in de Muiderkerk en aanmelding als deelnemer of vrijwilliger: Tineke Kamstra.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.