Zomercursus met ds G.H. Scholte

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 22:03

‘Marcus. Kort maar krachtig’!

 

Niet iedereen trekt er in de zomervakantie op uit. Voor de thuisblijvers die van een uitdaging houden organiseren Binnenwaai, Elthetokerk en Muiderkerk de zogenaamde ‘zomercursus’, inmiddels een zomertraditie in Oost. Met de deelnemers lezen we Bijbelverhalen. Ds. Gerhard Scholte (oud-predikant van de Keizersgrachtkerk) zal de cursus weer voor zijn rekening nemen.

“De komende zomercursus lees ik graag met u een aantal achtereenvolgende hoofdstukken uit het midden van het evangelie van Marcus. Een vriend noemde dit evangelie eens een tegendraads verhaal. Het gaat tegen de gebruikelijke machten en heersende meningen in. Marcus heeft het kortste evangelie vergeleken met de overige drie – Mattheus, Lukas en Johannes - maar heeft tegelijk de grootste vertelkracht. Hij houdt zijn verhalen kort, maar geeft opmerkelijke details. Een rode draad loopt dwars door zijn vertellingen heen; je krijgt daar pas oog voor bij een doorlopende lezing. Kortom: Marcus leent zich er uitstekend voor om samen in gesprek te komen over thema’s die ons persoonlijk en maatschappelijk ook vandaag nog uit de slaap kunnen houden”. (G.H.Scholte)

Data: op de dinsdagen in de maand augustus: 1, 8, 15 en 22 augustus van 15:00-16:30 uur. Dit keer in de Muiderkerk. Hartelijk welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Anna merel
een jaar geleden

Opgave zomercursus
Graag bevestiging als het mogelijk
is. Ik moet er roosterwijziging voor aanvragen
0622602163

PR Elthetokerk
een jaar geleden

Hallo Anna,

Je hoeft je niet aan te melden. Je bent gewoon welkom om te komen op de gemelde data. Let op: het is dit jaar in de Muiderkerk!

drorcerly
5 maanden geleden

Greetings, warriors! Dive into the unseen world of warfare through our Telegram channel. Discover how kamikaze drones alter the course of battles. Shocking, uncensored videos await your presence.
This is unique content that won't be shown on TV.

Link to Channel: HOT INSIDE UNCENSORED

https://t.me/+HgctQg10yXxhMzky