Gevolgen harde lockdown: per direct online diensten tot 14 januari 2022

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 20:20

Vanaf 19 december geldt er helaas weer een zogenaamde harde lockdown in Nederland. We hoopten zó ervan af te zijn, en dat we met elkaar naar kerst toe konden leven in de diensten. Dat we samen kerst konden vieren. We hadden het zo gehoopt. Het is dan ook een enorme domper dat er toch weer een harde lockdown nodig is. Heel verdrietig.

 

De regels die vanaf zonda 19 december 2021 tot vrijdag 14 januari 2022 gelden, kunt u vinden op: Kort overzicht coronamaatregelen | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

 

Kerkdiensten vallen strikt genomen niet onder de lockdownregels. Daar is een uitzondering voor. Toch kiest de kernraad er weer voor - net als de vorige lockdown - om onze zondagse diensten de komende periode uitsluitend via ons YouTube-kanaal uit te zenden. 

 

Er is in deze periode dus ook geen crèche, kinderkerk of tienerkerk. Voor de kerstdiensten zal het helaas ook moeten gelden. Zeker nu de Omikronvariant dominant is in Amsterdam, is dit de enige keuze, meent de kernraad.

 

Over de andere activiteiten die ook in ons kerkgebouw plaatsvinden (zoals die van Diaconaal Centrum Oost, Buurthulp Oost en Re-play), volgt nog apart bericht. Wij volgen daarin het landelijk advies van de PKN.

 

Ten slotte: op het album 'Boom vol kerstliedjes' van Elly & Rikkert staat het nummer Geef ons vrede. Dat wensen we elkaar in deze tijden toe, omdat we het zo hard nodig hebben: vrede.