Samen Vooruit - gratis warme maaltijd voor buurtbewoners geraakt door coronacrisis

Veel mensen worden hard geraakt door de coronacrisis en hebben het (nu even) niet breed. Veel maatschappelijke vangnetten zijn nu minder beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat niemand zonder maaltijd komt te zitten, is Samen Vooruit een buurtinitiatief gestart met 3WO, de buurtkeukens en vrijwilligers, om maaltijden te koken en te bezorgen aan de mensen die het juist nú extra hard nodig hebben. Samen met andere organisaties in de Indische Buurt doen ook Buurthulp Oost, Diaconaal Centrum Oost en de Elthetokerk mee. In de Elthetokerk is één van de afgiftepunten waar je een maaltijd kunt halen.

Er is een crowdfundingsactie gestart om de maaltijden die 2,50 euro per stuk kosten te financieren. Zie: https://samenvooruit.amsterdam/maaltijden/
Geef wat je kan. Alle kleine beetjes helpen!

Weet u/jij een gezin of iemand die met een maaltijd geholpen zou zijn? Of wilt u/jij mee willen helpen bij het bezorgen of uitdelen? Laat het dan weten aan Sarah Klerks (tel. Buurthulp Oost 06-3035 6840). Sarah coördineert het afgiftepunt in de Elthetokerk. De maaltijden zijn af te halen op maandag, woensdag en vrijdag van 12.00-14.00 uur. Voor meer informatie graag contact opnemen met Sarah.