Vieringen rondom Pasen

Vieringen Stille Week: Witte Donderdag in de Eltheto

De vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag doen we samen met de Muiderkerk. Op Witte Donderdag is er om 20.00 uur een gezamenlijke digitale avondmaalsviering met de drie kernen in de Elthetokerk. 

Paasmorgen in de Eltheto

Met Pasen is er een feestelijke digitale Paasviering in de Eltheto om 10.30 uur die weer via YouTube te volgen is. Thema van de dienst: ‘Geloven in de Opgestane. Waar haal je het lef vandaan?’ Op Paasmorgen groeten we elkaar met de klassieke woorden: ‘De Heer is waarlijk opgestaan!’. We vieren dat het graf Jezus en alles waar hij voor stond niet heeft kunnen vasthouden. Toch eindigt Marcus zijn evangelie met geschrokken en vluchtende vrouwen. Bang zijn ze en ze zeggen niemand iets (Marcus 16:8). Een beetje troosteloos eind, vonden sommige overschrijvers blijkbaar, want ze voegden er een tweede slot aan toe (16: 9-20). Wat doet de evangelist Marcus zijn evangelie zo abrupt en gewaagd eindigen? Waar haalt hij het lef vandaan? En wij? Vanuit de tuin zullen de kinderen een bijdrage leveren en ook onze ‘Ukeladies’ zullen voor ons zingen.

‘Balkon-zingen’ voorafgaand aan de paasmorgendienst

Vanaf 10.10 uur zullen er buiten vanaf de balkons aan de Javastraat, boven de kerk, ook enkele liederen gezongen worden om elkaar moed en het licht van Pasen te binnen te zingen en te groeten. Van de klassieker ‘De Heer is waarlijk opgestaan’ tot ‘Geef mij nu je angst. Ik geef je er hoop voor terug’. De bedoeling is dat dat moment van zingen op de balkons ook via YouTube (https://tinyurl.com/Elthetokerk)te volgen is.

Alles op een rij: 
1 april: 
witte donderdag. Om 20.00u dienst vanuit de Eltheto
2 april: goede vrijdag. Om 20.00u dienst vanuit de Binnenwaai en een vooraf opgenomen dienst vanuit de Muiderkerk. 
3 april: stille zaterdag. Vooraf opgenomen dienst vanuit de Muiderkerk. 
4 april: Paaszondag! Om 10.30u dienst vanuit de Eltheto.