Op weg naar Pasen

De 40-dagentijd is onderweg. De lijdenstijd is de tijd van het jaar waarin we ons voorbereiden op Pasen.

Het is de tijd waarin we ‘inkeren’ en nadenken over de betekenis van het sterven van Jezus.

De kruisdood van Jezus is een diep mysterie, waardoor we verzoend worden met God en vergeving vinden. Jezus neemt ons lijden op zich en deelt ons mens zijn tot het uiterste.
Het zijn deze gebeurtenissen die ons christenen stil doen worden, doen aarzelen en zoeken.
Het zijn deze gebeurtenissen die ons dankbaar en nederig maken.

Het is van belang om elk jaar opnieuw stil te worden en met elkaar te zoeken naar de betekenis van het lijden en sterven van Jezus. Om opnieuw te doordenken waarom de weg van Jezus langs het kruis is gegaan. Dit met elkaar doordenken en doorleven is de weg naar Pasen. Hoe gaan we dat dit jaar doen?

 • Grote schoonmaak
  Opruimen. Dat is misschien wel een van de beste activiteiten die past bij deze 40 dagen. Wat ligt er in jouw leven wat opgeruimd moet worden? Is er iets dat je wilt opruimen tussen jou en God? Tussen jou en iemand om je heen?
  Een periode van inkeer kan je de kans geven om je hierop te bezinnen. Misschien hebben we ook wel iets op te ruimen in onze gemeenschap.
  We poetsen in ieder geval onze kerk brandschoon op op zaterdag 1 april, van 9:30 uur tot 13:00 uur. We sluiten af met een gezamenlijk lunch. Meld je aan bij Wanda Huinink ( / 06-43286098).
 • Avondgebed 
  Elke avond is er ons avondgebed. Een mogelijkheid om te bidden en stil te worden. 
 • Schipholwake
  Iemand die als vreemdeling in jullie land verblijft, mag je niet onderdrukken - Leviticus 19: 33
  In de 40-dagentijd is er elke zondag een wake bij het uitzettingscentrum op Schiphol. Op zondag 2 april is die voorbereid door de kerken in Oost. Vertrek speciale bus vanaf Muiderkerk om 13:30 uur (na lichte lunch); begin wake om 14:00 uur; terug bij Muiderkerk rond 16:00. Aan de poort bieden wij versnaperingen aan die een week later tijdens de kerkdienst kunnen worden uitgedeeld. Op 26 maart en 2 april staat er een bak in de Muiderkerk waarin u deze versnaperingen (denk aan verpakte doppinda’s, chocola of koek) kunt doen, zodat we ze kunnen meenemen. Zie ook: http://www.schipholwakes.nl
 • Passiemiddag 
  Woensdag 12 april is er een passiemiddag in de Eltheto. Er is een lunch, overdenking, zang en crea. 
  Zaal open om 12:00 uur, aanvang lunch 12:30 uur, het programma loopt tot 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom! 
  Je kan je opgeven (hoeft niet) op de nummers 020-6920477 of 020-6948325.

 • Paasvieringen
  13 april Witte Donderdag – 20:00 uur Elthetokerk (ds. Marleen Blootens)
  14 april Goede Vrijdag – 20:00 Muiderkerk (ds. Marleen Blootens & pastor Leo Nederstigt - oecumenische viering m.m.v de Muidercantorij)
  15 april Stille Zaterdag – 21:00 we vieren de Paaswake mee in de Gerardus Majellakerk (pastor Leo Nederstigt)
  16 april Paasmorgen – 10:00 Elthetokerk (ds. Marleen Blootens)
  Meer info: Marleen Blootens

Alle Protestantse kerken van Amsterdam en Amstelveen bieden met Pasen op de site www.pasen020.nl een schat aan informatie aan: van palmpaasstokken maken voor kinderen tot het luisteren naar passiemuziek en het zoeken van een passende paasviering in Amsterdam of Amstelveen. Ook is er voor elke dag van de Stille Week – de week voor Pasen – een tekst die tot nadenken stemt.

banner 851x315

Zie ook
FB: https://www.facebook.com/pasen020
Twitter: https://twitter.com/pasen020